Kategorier
Blogg

Därför engagerar jag mig

Därför engagerar jag mig

I mina möten med vården, i arbetet som tjänstedesigner såväl som i privata sammanhang, har jag ofta blivit provocerad av hur svårt det är att förstå hur vården fungerar – det är så många olika personer, processer och platser att ha koll på, och som dessutom ska hanteras samtidigt som man är sjuk.

Att patienter upplever att de inte får den information de behöver eller får informationen på fel sätt, inte känner till vad de har rätt till, känner sig otrygga för att de bollas fram och tillbaka mellan olika instanser; att vårdpersonal känner att de inte räcker till och att patienter faller mellan stolarna; att närstående ofta ignoreras i sammanhanget, det är några exempel på utmaningar som är viktiga att försöka lösa. Därför engagerar jag mig i Patientrelaterat.

Genom projekt där vi träffar såväl patienter som vårdverksamhet och patientorganisationer kan vi synliggöra behov, förutsättningar, önskemål och svårigheter från de olika aktörernas sammanhang, och samskapa lösningar som genererar nytta.

Sharon, doktorand i data- och systemvetenskap, är senior designer och utformar lösningar för datainsamling och servicedesign i vårt innovativa arbete.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *