Kategorier
Blogg

Den patientrelaterade juridiken

Det arbetet som Patientrelaterat gör är otroligt viktigt ut många olika perspektiv. Vi kommer alla att antingen ha en anhörig, vara patient eller i behov av hjälp av något juridiskt relaterat slag. Kortfattat är hälso- och sjukvården ett av de mest författningsstyrda områdena, med många olika lagar och regler.

För någon som inte arbetar som jurist kan det vara svårt att hitta rätt bland alla regler och att tolka dem. Det är ur detta perspektiv bland annat som jag vill vara med och bidra.

Det finns många viktiga intressanta juridiska frågeställningar som måste förstås och tas del av.  Jag tror att vi tillsammans, via Patientrelaterat som plattform, kan bygga något fantastiskt och den resan vill jag gärna vara med på och bidra med mina kunskaper till.

Therese Tollstam, jurist, har lång erfarenhet av arbete med juridiska processer hos bolag, offentlig förvaltning och sjukvård. Therese arbetar med Patientrelaterats IP-utveckling, innovation/transformation, immaterialrätt och frågor gällande patientens rättigheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *